Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Is Klic-melding verplicht bij het grondzuigen?
Een Klic-melding wordt vooraf gedaan bij alle graafwerkzaamheden. Tijdens het verrichten van mechanisch grondroeren is dit verplicht. Dus ook bij het grondzuigen! In dit artikel vertellen wij jou meer over de Klic-melding in combinatie met het grondzuigen.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Wanneer ga je grondzuigen?
Wanneer ga je grondzuigen? Of je er mee bekend bent of niet, weet dat mechanisch grondroeren altijd risicovol is. Alleen grondzuigtechniek is in veel gevallen een veilige methode om te ontgraven. In dit artikel vertellen wij jou meer over wanneer je gaat grondzuigen en wanneer niet.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Hoe werkt een grondzuigauto?
Grondzuigen wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van grond rondom kwetsbare structuren, zoals kabels, leidingen en boomwortels. Het is het veilige graven voor zowel mens als natuur. Maar hoe werkt een grondzuigauto eigenlijk, wat voor verschillende type grondzuigauto’s zijn er en wat kun je met een grondzuigauto? In dit artikel vertellen wij jou alles over de werking van een grondzuigauto.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren