Alle uitleg over Wetten & Richtlijnen op één plek. Op ikgagraven.nl vind je uitleg, voorbeelden en tips over alle wetten en richtlijnen op het gebied van kabels, leidingen en grondroeren. Van de CROW, WIBON tot en met Opstalrecht. Ontdek het nu
BRL SIKB 2000 voor bodem- en grondonderzoek
Ben je actief in bodem- en grondonderzoek en zoek je naar de sleutel tot kwaliteitsborging en vertrouwen bij je klanten? Dan is de certificering van BRL SIKB 2000 iets waar je zeker van op de hoogte moet zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op wat BRL SIKB 2000 inhoudt, waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan deze belangrijke normen voldoet.
Grond afvoeren zonder AP04-keuring
Wil je grond afvoeren zonder AP04-keuring, ook wel partijkeuring genoemd? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog gaan we dieper in op het afvoeren van grond zonder AP04, waarbij we belangrijke aspecten belichten, zoals het transporteren van grond zonder keuring en het hergebruik van grond zonder AP04-keuring.
Alles over de AP04-keuring
Bij bouwprojecten en grondverplaatsingen is een AP04-keuring van groot belang. Deze keuringen spelen een belangrijke rol in het waarborgen van een veilige en milieuvriendelijke omgeving. In deze blog bespreken we de verschillende aspecten van AP04-keuringen, inclusief de kosten, de relatie met PFAS, en waarom het belangrijk is om een AP04-keuring uit te voeren.
Wat is AP04?
Bij bouw- en renovatieprojecten is het afvoeren van grond een veelvoorkomende stap. Maar wat houdt de AP04 in en waarvoor gebruik je het? In deze blog duiken we dieper in op het belang van AP04.
Het belang van de NEN 5740 voor bodemonderzoek
De NEN 5740 is een belangrijke stap in het waarborgen van de veiligheid en naleving van milieuvoorschriften bij verschillende soorten bouwprojecten. In dit artikel bespreken we gedetailleerd wat de NEN 5740 is, wat de relatie is tussen NEN 5740 en bodemonderzoek is en waarom dit van groot belang is bij diverse bouw- en ontwikkelingsprojecten.
Bodemonderzoek kosten besparen met een Quickscan Bodemonderzoek
Bodemonderzoek is verplochtstap bij het plannen van bouwprojecten, maar de kosten kunnen soms ontmoedigend zijn. Gelukkig is er een oplossing die zowel tijd als geld bespaart: Quickscan Bodemonderzoek. In deze blog ontdek je hoe je met Quickscan Bodemonderzoek gemakkelijk en goedkoop een verplicht bodemonderzoek kunt uitvoeren, hoge bodemonderzoek kosten kunt voorkomen en terwijl je toch voldoet aan alle nodige vereisten.
Historisch bodemonderzoek: wat houdt dit in?
Historisch bodemonderzoek biedt deze waardevolle inzichten, waardoor risico's worden verminderd en weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. In dit artikel duiken we dieper in op wat historisch bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het bouwprojecten kan verbeteren.
Melding omgevingsdienst en bodemvervuiling
Bodemvervuiling is een groeiende zorg en het heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid. Om de verspreiding van vervuiling tegen te gaan en effectieve maatregelen te nemen, is het belangrijk om meldingen te doen bij de omgevingsdienst. In dit artikel verkennen we de betekenis van een melding bij de omgevingsdienst en waarom het zo belangrijk is in de context van bodemvervuiling.
Milieukundig bodemonderzoek: Alles wat je moet weten
Milieukundig bodemonderzoek is een belangrijke stap voor iedereen die betrokken is bij bouwprojecten of grondherstel. Zo’n milieukundig bodemonderzoek biedt inzicht in de kwaliteit van de bodem en identificeert potentieel schadelijke stoffen die de gezondheid van mens en milieu bedreigen. In dit artikel duiken we dieper in op wat milieukundig bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het wordt uitgevoerd.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren