Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
BRL SIKB 2000 voor bodem- en grondonderzoek
Ben je actief in bodem- en grondonderzoek en zoek je naar de sleutel tot kwaliteitsborging en vertrouwen bij je klanten? Dan is de certificering van BRL SIKB 2000 iets waar je zeker van op de hoogte moet zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op wat BRL SIKB 2000 inhoudt, waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan deze belangrijke normen voldoet.
Bodemonderzoek kosten besparen met een Quickscan Bodemonderzoek
Bodemonderzoek is verplochtstap bij het plannen van bouwprojecten, maar de kosten kunnen soms ontmoedigend zijn. Gelukkig is er een oplossing die zowel tijd als geld bespaart: Quickscan Bodemonderzoek. In deze blog ontdek je hoe je met Quickscan Bodemonderzoek gemakkelijk en goedkoop een verplicht bodemonderzoek kunt uitvoeren, hoge bodemonderzoek kosten kunt voorkomen en terwijl je toch voldoet aan alle nodige vereisten.
Historisch bodemonderzoek: wat houdt dit in?
Historisch bodemonderzoek biedt deze waardevolle inzichten, waardoor risico's worden verminderd en weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. In dit artikel duiken we dieper in op wat historisch bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het bouwprojecten kan verbeteren.
Melding omgevingsdienst en bodemvervuiling
Bodemvervuiling is een groeiende zorg en het heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid. Om de verspreiding van vervuiling tegen te gaan en effectieve maatregelen te nemen, is het belangrijk om meldingen te doen bij de omgevingsdienst. In dit artikel verkennen we de betekenis van een melding bij de omgevingsdienst en waarom het zo belangrijk is in de context van bodemvervuiling.
V&G wetgeving bij bodemonderzoek en bodemvervuiling
Bodemvervuiling is een ernstig milieuprobleem dat wereldwijd aandacht krijgt. Het is van groot belang dat bodemonderzoek nauwkeurig wordt uitgevoerd om de mate van vervuiling te bepalen en maatregelen te nemen. De V&G wetgeving speelt een centrale rol bij het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers tijdens bodemonderzoek activiteiten. In dit artikel zullen we de betekenis en het belang van de V&G wetgeving in de context van bodemonderzoek en bodemvervuiling nader bekijken.
Rol van CAD model software in landmeten
Landmeten is door de jaren heen erg veranderd. Eén van de belangrijkste vooruitgangen is de opkomst van CAD-modelsoftware. In dit artikel gaan we dieper in op wat CAD-modelsoftware is, waarom het zo belangrijk is voor landmeten en enkele van de beste beschikbare tools op de markt.
CAD-converters en landmeten
Het verzamelen en verwerken van nauwkeurige gegevens is het belangrijkste binnen het landmeten. Hier komt ook CAD (Computer-Aided Design) om de hoek kijken, en in dit uitgebreide artikel zullen we dieper ingaan op het belang van CAD-converters in de context van landmeten. We zullen ontdekken wat CAD-converters zijn, waarom ze van groot belang zijn voor landmeten en hoe je ze het beste kunt inzetten om jouw landmeetprojecten naar een hoger niveau te tillen.
Prisma Total Station: voor het landmeten en geomatica
Total Stations zijn instrumenten voor professionals in de sectoren van landmeten en geomatica. Eén naam die opvalt in dit domein is het Prisma Total Station. In dit artikel vertellen we je graag meer over Prisma Total Stations. Denk bijvoorbeeld aan de toepassingen, voordelen en nog veel meer.
Total Station voor het landmeten
Wanneer we denken aan landmeten, denken we vaak aan landmeters die met geavanceerde apparatuur zoals Total Stations op het veld werken. Deze technologieën spelen een rol bij het vastleggen van terreingegevens, maar er is meer dan alleen de voordelen en toepassingen van Total Stations. In dit artikel gaan we hier graag dieper op in.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren