Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Vitens
Wat doen bij graafschade bij Vitens?
Wat doen bij graafschade bij Vitens? Zowel bij waterlekkage als bij buisschade (als er nog geen lekkage is) het Vitens storingsnummer bellen 0800-0359. Vitens en andere partijen in de graafketen tellen twee soorten graafschades. In beide gevallen dien je het storingsnummer te bellen.
GOconnectIT
Wat is procedure weesleiding?
Indien de weesleiding opgeruimd moet worden, dan dient men een procedure te volgen. Een weesleiding kan bijvoorbeeld opgeruimd worden vanwege werkzaamheden. Dan is het verstandig dat de initiatiefnemer of grondroerder zich maximaal inspant om de eigenaar te achterhalen. In dit artikel leggen wij jou uit hoe de procedure weesleiding werkt.
GOconnectIT
Hoe calamiteitenmelding afmelden?
Als er een calamiteitenmelding is gedaan, dan dient deze na het afronden van de werkzaamheden te worden afgemeld bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom). Bij het afmelden van calamiteiten moet je acht stappen volgen. In dit artikel nemen wij jou mee in die acht stappen. Hierdoor weet je precies hoe jij een calamiteitenmelding kunt afmelden bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.
GOconnectIT
Hoe KLIC-melding aanvragen?
Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je een Klic-melding kan aanvragen. Aan jou als grondroerder de keuze!
GOconnectIT
Wat is het stappenplan voor de WIBON?
In het stappenplan voor de WIBON nemen wij je mee bij welke stappen je moet doorlopen om aan de WIBON te voldoen. Dit geldt voor de netbeheerders. De netbeheerder is de term voor een onafhankelijk nutsbedrijf dat een transportnetwerk voor energie beheert. Bekijk het artikel om er achter te komen hoe jij als netbeheerder aan de WIBON kan voldoen.
GOconnectIT
Wat is het stappenplan voor C5P of CROW 500 Proof?
Het stappenplan voor CROW 500 Proof (afgekort C5P) bestaat uit de Check & Go kaart. In dit document staat welke stappen initiatiefnemers, ontwerpers, grondroerders en beheerders moeten nemen om schade aan kabels en leidingen te voorkomen. Ontdek in dit artikel welke stappen jij kunt zetten voor de CROW 500.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren