Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
BRL SIKB 2000 voor bodem- en grondonderzoek
Ben je actief in bodem- en grondonderzoek en zoek je naar de sleutel tot kwaliteitsborging en vertrouwen bij je klanten? Dan is de certificering van BRL SIKB 2000 iets waar je zeker van op de hoogte moet zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op wat BRL SIKB 2000 inhoudt, waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan deze belangrijke normen voldoet.
Bodemonderzoek kosten besparen met een Quickscan Bodemonderzoek
Bodemonderzoek is verplochtstap bij het plannen van bouwprojecten, maar de kosten kunnen soms ontmoedigend zijn. Gelukkig is er een oplossing die zowel tijd als geld bespaart: Quickscan Bodemonderzoek. In deze blog ontdek je hoe je met Quickscan Bodemonderzoek gemakkelijk en goedkoop een verplicht bodemonderzoek kunt uitvoeren, hoge bodemonderzoek kosten kunt voorkomen en terwijl je toch voldoet aan alle nodige vereisten.
Historisch bodemonderzoek: wat houdt dit in?
Historisch bodemonderzoek biedt deze waardevolle inzichten, waardoor risico's worden verminderd en weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. In dit artikel duiken we dieper in op wat historisch bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het bouwprojecten kan verbeteren.
Melding omgevingsdienst en bodemvervuiling
Bodemvervuiling is een groeiende zorg en het heeft aanzienlijke gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid. Om de verspreiding van vervuiling tegen te gaan en effectieve maatregelen te nemen, is het belangrijk om meldingen te doen bij de omgevingsdienst. In dit artikel verkennen we de betekenis van een melding bij de omgevingsdienst en waarom het zo belangrijk is in de context van bodemvervuiling.
Milieukundig bodemonderzoek: Alles wat je moet weten
Milieukundig bodemonderzoek is een belangrijke stap voor iedereen die betrokken is bij bouwprojecten of grondherstel. Zo’n milieukundig bodemonderzoek biedt inzicht in de kwaliteit van de bodem en identificeert potentieel schadelijke stoffen die de gezondheid van mens en milieu bedreigen. In dit artikel duiken we dieper in op wat milieukundig bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het wordt uitgevoerd.
BUS-Melding: van groot belang voor verantwoord bodembeheer
Een BUS-melding is een belangrijk onderwerp rondom bodemonderzoek en bodemvervuiling. In dit artikel zullen we in detail bespreken wat een BUS-melding is, waarom het belangrijk is, en stap voor stap uitleggen wanneer een BUS-melding nodig is.
V&G wetgeving bij bodemonderzoek en bodemvervuiling
Bodemvervuiling is een ernstig milieuprobleem dat wereldwijd aandacht krijgt. Het is van groot belang dat bodemonderzoek nauwkeurig wordt uitgevoerd om de mate van vervuiling te bepalen en maatregelen te nemen. De V&G wetgeving speelt een centrale rol bij het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van werknemers tijdens bodemonderzoek activiteiten. In dit artikel zullen we de betekenis en het belang van de V&G wetgeving in de context van bodemonderzoek en bodemvervuiling nader bekijken.
BLR SIKB 7000: een gids voor milieuvriendelijk bodembeheer
Bodembeheer is een belangrijk aspect van milieubescherming en duurzaamheid. Voor bedrijven en organisaties die zich bezighouden met bodemgerelateerde activiteiten, is het naleven van de juiste richtlijnen en normen van groot belang. Een van deze belangrijke richtlijnen is BLR SIKB 7000. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat BLR SIKB 7000 inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor milieuvriendelijk bodembeheer.
Rol van CAD model software in landmeten
Landmeten is door de jaren heen erg veranderd. Eén van de belangrijkste vooruitgangen is de opkomst van CAD-modelsoftware. In dit artikel gaan we dieper in op wat CAD-modelsoftware is, waarom het zo belangrijk is voor landmeten en enkele van de beste beschikbare tools op de markt.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren