Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Vitens
Tips voor graven nabij leidingen van Vitens
Om veilig te graven nabij leidingen van Vitens, heeft Vitens tips geformuleerd. Zo kun je veilig en efficiënt werken en graafschade voorkomen. In dit artikel ontdek je de verschillende tips die Vitens je graag mee geeft voordat je gaat graven.
Vitens
Wat is een drinkwaterleiding?
Wat is een drinkwaterleiding? Het is een essentieel onderdeel van de samenleving. Maar ook een veelvoorkomende leiding in de ondergrond. Een drinkwaterleiding is een leiding bedoeld voor drinkwater transport vanaf een pompstation tot aan de klant thuis (tot en met de watermeter). Ontdek alles over drinkwaterleidingen hier.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Is KLIC-melding verplicht bij het grondzuigen?
Een Klic-melding wordt vooraf gedaan bij alle graafwerkzaamheden. Tijdens het verrichten van mechanisch grondroeren is dit verplicht. Dus ook bij het grondzuigen! In dit artikel vertellen wij jou meer over de KLIC-melding in combinatie met het grondzuigen.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Wanneer ga je grondzuigen?
Wanneer ga je grondzuigen? Of je er mee bekend bent of niet, weet dat mechanisch grondroeren altijd risicovol is. Alleen grondzuigtechniek is in veel gevallen een veilige methode om te ontgraven. In dit artikel vertellen wij jou meer over wanneer je gaat grondzuigen en wanneer niet.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Hoe werkt een grondzuigauto?
Grondzuigen wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van grond rondom kwetsbare structuren, zoals kabels, leidingen en boomwortels. Het is het veilige graven voor zowel mens als natuur. Maar hoe werkt een grondzuigauto eigenlijk, wat voor verschillende type grondzuigauto’s zijn er en wat kun je met een grondzuigauto? In dit artikel vertellen wij jou alles over de werking van een grondzuigauto.
GOconnectIT
Hoe voldoe je aan de WION?
De WION is niet langer van kracht. Dus er is ook geen verplichting meer om aan te voldoen. Alle verplichtingen van de WION zijn overgenomen door de WIBON en in de eerste helft van 2019 zijn alle netbeheerders overgezet op het nieuwe WIBON systeem. Om je op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor de WIBON gemaakt. Hiermee leggen wij je stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven, voldoen aan IMKL of het claimen van belang.
GOconnectIT
Wat is een WION-melding?
Wat is een WION-melding? Daar zul je even mee de geschiedenis in moeten graven. Het digitale systeem dat de voorloper was van de huidige WIBON was een systeem dat dat png-plaatjes uit kon wisselen. Deze werden door het kadaster samengevoegd tot een PDF die weer terug werd gestuurd naar de klic-melder. In dit artikel leggen wij jou uit hoe dit zat.
GOconnectIT
Waarom was de WION er?
Waarom was de WION er? Nederland is een drukbevolkt land en met de opkomst van het internet werd het snel druk in de ondergrond. Er zijn verschillende redenen die er toe hebben geleid dat de WION in het leven is geroepen. Onder andere door drukte in de ondergrond, toename in schades en meer redenen. In dit artikel leggen wij jou uit hoe de WION is ontstaan en waarom deze er was.
GOconnectIT
Wat is WIOR-vergunning?
Als je in Amsterdam de openbare weg gaat openbreken, heb je een WIOR-vergunning nodig (een vergunning op grond van de verordening Werken in de openbare ruimte). Dit geldt bij zowel weg- en graafwerkzaamheden als bijvoorbeeld de herprofilering van een plantsoen. Vanaf 6 april 2021 geldt dat de aanvraagprocedure loopt via de ICT-applicatie VICTOR. In dit artikel lees je wat de WIOR-vergunning inhoudt en wanneer jij deze nodig hebt.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren