Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Vitens
Waarom moeten drinkwaterleidingen van Vitens blijven liggen?
Waarom moeten drinkwaterleidingen van Vitens blijven liggen? Als je een waterleiding weg haalt kan het zijn dat een aantal klanten geen drinkwater meer geleverd krijgt. Waterleidingen zijn eigendom van het waterbedrijf en zijn ingemeten. Alleen het waterbedrijf kan zelf bepalen of waterleidingen gewijzigd mogen worden.
Vitens
Wat doen bij graafschade bij Vitens?
Wat doen bij graafschade bij Vitens? Zowel bij waterlekkage als bij buisschade (als er nog geen lekkage is) het Vitens storingsnummer bellen 0800-0359. Vitens en andere partijen in de graafketen tellen twee soorten graafschades. In beide gevallen dien je het storingsnummer te bellen.
Vitens
Tips voor graven nabij leidingen van Vitens
Om veilig te graven nabij leidingen van Vitens, heeft Vitens tips geformuleerd. Zo kun je veilig en efficiënt werken en graafschade voorkomen. In dit artikel ontdek je de verschillende tips die Vitens je graag mee geeft voordat je gaat graven.
Vitens
Wat is een drinkwaterleiding?
Wat is een drinkwaterleiding? Het is een essentieel onderdeel van de samenleving. Maar ook een veelvoorkomende leiding in de ondergrond. Een drinkwaterleiding is een leiding bedoeld voor drinkwater transport vanaf een pompstation tot aan de klant thuis (tot en met de watermeter). Ontdek alles over drinkwaterleidingen hier.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Is KLIC-melding verplicht bij het grondzuigen?
Een Klic-melding wordt vooraf gedaan bij alle graafwerkzaamheden. Tijdens het verrichten van mechanisch grondroeren is dit verplicht. Dus ook bij het grondzuigen! In dit artikel vertellen wij jou meer over de KLIC-melding in combinatie met het grondzuigen.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Wanneer ga je grondzuigen?
Wanneer ga je grondzuigen? Of je er mee bekend bent of niet, weet dat mechanisch grondroeren altijd risicovol is. Alleen grondzuigtechniek is in veel gevallen een veilige methode om te ontgraven. In dit artikel vertellen wij jou meer over wanneer je gaat grondzuigen en wanneer niet.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Hoe werkt een grondzuigauto?
Grondzuigen wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van grond rondom kwetsbare structuren, zoals kabels, leidingen en boomwortels. Het is het veilige graven voor zowel mens als natuur. Maar hoe werkt een grondzuigauto eigenlijk, wat voor verschillende type grondzuigauto’s zijn er en wat kun je met een grondzuigauto? In dit artikel vertellen wij jou alles over de werking van een grondzuigauto.
GOconnectIT
Hoe voldoe je aan de WION?
De WION is niet langer van kracht. Dus er is ook geen verplichting meer om aan te voldoen. Alle verplichtingen van de WION zijn overgenomen door de WIBON en in de eerste helft van 2019 zijn alle netbeheerders overgezet op het nieuwe WIBON systeem. Om je op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor de WIBON gemaakt. Hiermee leggen wij je stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven, voldoen aan IMKL of het claimen van belang.
GOconnectIT
Wat is een WION-melding?
Wat is een WION-melding? Daar zul je even mee de geschiedenis in moeten graven. Het digitale systeem dat de voorloper was van de huidige WIBON was een systeem dat dat png-plaatjes uit kon wisselen. Deze werden door het kadaster samengevoegd tot een PDF die weer terug werd gestuurd naar de klic-melder. In dit artikel leggen wij jou uit hoe dit zat.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren