Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
GOconnectIT
Klic Melding of Oriëntatie Melding?
Klic Melding of Oriëntatie Melding? Er is een daadwerkelijk verschil tussen een oriëntatie melding of een klic melding. De overeenkomst is dat je met een Klic-melding en een oriëntatiemelding gegevens ontvangt over de kabels en leidingen onder de grond. Hier kom je er achter of je klic-melding moet doen of juist een oriëntatie melding.
GOconnectIT
Voor wie is de CROW 500 verplicht?
Voor wie is de CROW 500 verplicht? Binnen de CROW 500 zijn er verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Per rol zijn er ook verplichtingen gedefinieerd. Het is van belang dat deze rolverdeling voor de start van een project inzichtelijk wordt gemaakt. Op deze pagina vind je exact voor wie de CROW 500 geldt.
GOconnectIT
Wanneer calamiteitenmelding?
Wanneer calamiteitenmelding? Een calamiteitenmelding moet je doen als er met spoed (machinaal) gegraven dient te worden bij een noodsituatie. Er zijn twee momenten wanneer je een calamiteitenmelding mag doen. Op deze pagina ontdek je precies wanneer je een calamiteitenmelding mag doen.
GOconnectIT
Wat is de CROW 500 publicatie samengevat?
Wat is de CROW 500 publicatie samengevat? De CROW 500 bestaat uit 2 delen, een kennisdeel en een procesdeel. Op deze pagina ontdek je wat het verschil is tussen deze twee delen. Maar belangrijker, wat de publicatie samengevat inhoudt. Door het lezen van dit artikel weet je precies wat de CROW 500 publicatie samengevat inhoudt.
GOconnectIT
Wat is de Richtlijn zorgvuldig graafproces?
Wat is de Richtlijn zorgvuldig graafproces? Dit is de CROW 500! Naast wet WIBON (Wet Informatie-uitwisseling Boven en Ondergrondse netten + Netwerken) die verschillende verplichtingen stelt aan grondroering Nederland zijn er ook diverse richtlijnen. waaronder de CROW 500. Ontdek hier alles over de CROW 500.
GOconnectIT
Wat is de vorstverlet regeling?
Wat is de vorstverlet regeling? Vorstverlet is betaald verlof in de bouw. Vorstverlet is een term dat al jaren bestaat. De term vorstverlet is namelijk ontstaan in het jaar 1947. In het jaar 1977 werd er een grens ingesteld oftewel de temperatuurnorm. In dit artikel vind je alles over de regeling.
GOconnectIT
Wat is calamiteitenmelding?
Een calamiteiten melding is een bijzondere graafmelding. Een calamiteiten melding wordt gedaan als er met spoed (machinaal) gegraven dient te worden bij een noodsituatie. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg van wat een calamiteiten melding inhoudt.
GOconnectIT
Hoe KLIC-melding aanvragen?
Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je een Klic-melding kan aanvragen. Aan jou als grondroerder de keuze!
GOconnectIT
Wat is het verschil calamiteiten melding en KLIC melding?
Een calamiteiten melding is een bijzondere graafmelding. Een calamiteiten melding wordt gedaan als er met spoed (machinaal) gegraven dient te worden bij een noodsituatie. Een gewone klic melding ook wel graafmelding wordt gedaan voor regulier werk. In dit artikel leggen wij jou graag de belangrijkste verschillen uit tussen een calamiteiten melding en een KLIC melding.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren