Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
GOconnectIT
Wat zijn de Klic-melding Kadaster kosten?
Er zijn kosten verbonden aan het doen van een Klic-melding. Klic-meldingen bij het Kadaster kosten op dit moment 13,50 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht door het Kadaster. Vanaf 1 juli 2021 zijn de prijzen aangepast van 15,00 euro naar 13,50 euro. Particuliere en zakelijke aanvragers betalen hetzelfde bedrag voor een Klic-melding.
Geodan
Waarom 3D-visualisatie van ondergrondse infra?
Ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen, wordt op dit moment veelal op 2D-kaarten weergegeven. Toch speelt de derde dimensie ook wel 3D een ontzettend belangrijke rol. Niet alleen nu maar in de toekomst is de verwachting dat dit alleen maar meer wordt. In dit artikel leggen wij jou uit waarom er 3D-visualisaties van de ondergrond worden gemaakt.
GOconnectIT
Wat is eigendom belast met opstal?
Wat houdt het eigendom belast met opstal eigenlijk in? In dit artikel nemen wij jou mee in het recht van opstal. Het stuk grond (de eigendom) is namelijk in sommige situaties belast met een recht van opstal. De grondeigenaar zal dan bij het gebruik van zijn eigendom rekening moeten houden met de (eigendoms)rechten van degene die een recht van opstal heeft verkregen. Die persoon is de opstaller.
GOconnectIT
Waarom Kadaster KLIC-melding?
De belangrijkste reden om een Kadaster Klic-melding te doen is om graafschade te voorkomen. Op een Klic-melding zie je waar volgens het Kadaster kabels en leidingen liggen en waarschuw je de betreffende netbeheerders dat je in dit gebied van plan bent machinaal te graven. In dit artikel lees je de uitleg waarom je een KLIC melding moet aanvragen.
GOconnectIT
Wie is CROW?
Velen van jullie zullen de CROW kennen als de beheerder van de RAW bestekssystematiek. De CROW is echter veel meer dan dit en werkt aan vele verschillende richtlijnen, opleidingen en praktische tools. De CROW is een Nederlandse stichting die zich opstelt als kennisinstituut.
GOconnectIT
Wat is de Kadaster Klic App?
Een fout is dat men vaak denkt dat het Kadaster een Klic App heeft. Maar deze is van een andere partij. De Klic App is een applicatie waar al jaren gebruik van wordt gemaakt door grondroerders. De Klic App wordt ondersteund door GOconnectIT en zorgt ervoor dat alle ingewikkelde informatie van het Kadaster eenvoudig en overzichtelijk geraadpleegd kan worden.
GOconnectIT
Wat doet GIS specialist?
Een GIS-specialist is een functie die ondergebracht kan worden in een grote variëteit aan functie omschrijvingen. Waaronder GIS-analist, GIS-technicus en zelfs GIS-cartograaf. Beknopt omschreven is een GIS specialist iemand die GIS databases bouwt en beheert. Ook gebruikt de GIS specialist GIS software om de ruimtelijke en niet-ruimtelijke informatie te analyseren.
GOconnectIT
Wat is GIS?
Een geografisch informatiesysteem is er om onze wereld in kaart te brengen en beter te begrijpen. Met een geografisch informatiesysteem (GIS) kun je data beheren, via analyses inzicht creëren en deze informatie delen met anderen. Door deze inzichten via een actuele en relevante kaart te delen zijn processen beter te ondersteunen en kun je goed onderbouwde beslissingen nemen.
GOconnectIT
Hoe werkt Kadaster KLIC APP?
Via de KLIC App kan een Klic-melding met informatie van het Kadaster worden geraadpleegd. Het Kadaster heeft zelf geen KLIC App en maakt gebruik van de KLIC Viewer. Dit zijn 2 verschillende onderwerpen en in dit artikel zullen beide opties uitgelegd worden.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren