Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
GOconnectIT
Hoe KLIC-melding aanvragen?
Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je een Klic-melding kan aanvragen. Aan jou als grondroerder de keuze!
Vitens
Hoe asbestcementleiding verwijderen?
Hoe asbestcementleiding verwijderen? Een AC waterleidingbuis mag alleen onder het beheer van een waterbedrijf verwijdert worden. Dit moet met veilige manier uitgevoerd worden. Ga dus als particulier zeker niet zelf asbestcementleidingen verwijderen of als aannemer zonder toestemming van het waterbedrijf. Ontdek hier alles over het verwijderen van AC-leidingen.
GOconnectIT
Hoe calamiteitenmelding afmelden?
Als er een calamiteitenmelding is gedaan, dan dient deze na het afronden van de werkzaamheden te worden afgemeld bij het Agentschap Telecom. Bij het afmelden van calamiteiten moet je acht stappen volgen. In dit artikel nemen wij jou mee in die acht stappen. Hierdoor weet je precies hoe jij een calamiteitenmelding kunt afmelden bij Agentschap Telecom.
Vitens
Hoe herken ik asbestcementleiding?
Hoe herken ik asbestcementleiding? Je herkent een asbestcementleiding aan de kleur. De kleur van een asbestcementleiding is grijsachtig. Daarnaast zijn er andere factoren waardoor je herkent of er een asbestcementleiding onder de grond ligt. In dit artikel leer je meer over AC-leidingen.
Vitens
Hoe herken je een drinkwaterleiding tijdens het graven?
Hoe herken je een drinkwaterleiding tijdens het graven? Je herkent een drinkwaterleiding aan de kleur en/of het materiaal. Om de waterleiding vervolgens te herkennen, kun je dus kijken naar de kleur en het materiaal. Ontdek hier alles over drinkwaterleidingen.
Vitens
Hoe leidingen van Vitens beschermen?
Hoe leidingen van Vitens beschermen? Tijdens graafwerkzaamheden dient er voldoende afstand gehouden te worden van waterleidingen. Als een waterleiding gekruist gaat worden dan moeten er maatregelen worden genomen dat een waterleiding niet beschadigd gaat worden. Ga eerst in overleg met het waterbedrijf als je advies wilt hoe je dit veilig kunt uitvoeren. Verder mogen leidingen van asbestcement en gietijzer in geen geval worden ondergraven. Ontdek nog meer manieren om leidingen te beschermen.
GOconnectIT
Hoe voldoe je aan de WION?
De WION is niet langer van kracht. Dus er is ook geen verplichting meer om aan te voldoen. Alle verplichtingen van de WION zijn overgenomen door de WIBON en in de eerste helft van 2019 zijn alle netbeheerders overgezet op het nieuwe WIBON systeem. Om je op weg te helpen, hebben wij een stappenplan voor de WIBON gemaakt. Hiermee leggen wij je stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven, voldoen aan IMKL of het claimen van belang.
GOconnectIT
Hoe werken nabij kabels & leidingen?
In dit artikel vind je de uniforme aanwijzingen voor het werken nabij kabels en leidingen in de ondergrond. Het zijn aanvullingen op de CROW 500. Deze voorwaarden zijn van toepassing voor alle regionale netbeheerders elektriciteit en gas. Alleen de landelijke netbeheerders TenneT en Gasunie hanteren andere voorwaarden.
GOconnectIT
Hoe werkt Kadaster KLIC APP?
Via de KLIC App kan een Klic-melding met informatie van het Kadaster worden geraadpleegd. Het Kadaster heeft zelf geen KLIC App en maakt gebruik van de KLIC Viewer. Dit zijn 2 verschillende onderwerpen en in dit artikel zullen beide opties uitgelegd worden.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren