Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Grondkabels zijn er in vele verschillende formaten, types en kleuren. Aangezien grondkabels (het woord zegt het al) veelal in de grond worden gelegd zal na verloop van tijd de kleuren altijd donkerder en uiteindelijk vaak zwart worden. Op dit moment zijn de meeste grondkabels die worden verkocht aan consumenten grijs van kleur. Maar er zijn ook andere kleuren. In dit artikel ontdek je welke kleuren er zijn.
Zorgvuldig graafwerk is meer dan alleen grondroeren. Het begint bij de graafopdracht. Die moet goed voorbereid en uitgevoerd worden. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom) houdt daar toezicht op. En daarvoor hanteren we de CROW 500. Ontdek hier meer over de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, CROW500 en Zorgvuldig Graven.
BDOK staat voor Bodem Digitaal Op de Kaart en is een online bodemapplicatie. Het biedt direct inzicht in de bodemkwaliteit en alle veiligheidsrisico’s. In dit artikel gaan we dieper in op BDOK en de voordelen van BDOK.
Bodembeheer is een belangrijk aspect van milieubescherming en duurzaamheid. Voor bedrijven en organisaties die zich bezighouden met bodemgerelateerde activiteiten, is het naleven van de juiste richtlijnen en normen van groot belang. Een van deze belangrijke richtlijnen is BLR SIKB 7000. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat BLR SIKB 7000 inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor milieuvriendelijk bodembeheer.
Bodemdata, ook bekend als bodemgegevens, speelt een belangrijke rol in milieuonderzoek en besluitvorming. Deze data, verzameld uit bodemanalyses, geeft waardevolle inzichten in de samenstelling van de bodem en heeft talloze toepassingen in bijvoorbeeld de bouw- en graafsector. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van bodemdata en ontdekken we waarom het zo belangrijk is.
Bodemonderzoek voor bestemmingsplannen is een cruciale stap bij het ontwikkelen van een stuk grond voor een specifieke bestemming, zoals woningbouw, industrieterreinen, of recreatiegebieden. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de bodemkwaliteit en eventuele verontreinigingen die van invloed kunnen zijn op de beoogde ontwikkeling. Bekijk hier alles wat je moet weten over bodemonderzoek bij bestemmingsplannen.
Het is erg belangrijk om een bodemonderzoek van de bouwgrond uit te voeren, voordat de start van een bouwproject is. In dit artikel leggen we stap voor stap uit wat bodemonderzoek inhoudt, waarom het zo essentieel is en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bouwproject succesvol verloopt.
Bodemonderzoek is verplochtstap bij het plannen van bouwprojecten, maar de kosten kunnen soms ontmoedigend zijn. Gelukkig is er een oplossing die zowel tijd als geld bespaart: Quickscan Bodemonderzoek. In deze blog ontdek je hoe je met Quickscan Bodemonderzoek gemakkelijk en goedkoop een verplicht bodemonderzoek kunt uitvoeren, hoge bodemonderzoek kosten kunt voorkomen en terwijl je toch voldoet aan alle nodige vereisten.
Ben je actief in bodem- en grondonderzoek en zoek je naar de sleutel tot kwaliteitsborging en vertrouwen bij je klanten? Dan is de certificering van BRL SIKB 2000 iets waar je zeker van op de hoogte moet zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op wat BRL SIKB 2000 inhoudt, waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan deze belangrijke normen voldoet.