BDOK: Bodem Digitaal Op de Kaart

Bedrijven
Informatief
BDOK
402 woorden
-
-

BDOK staat voor Bodem Digitaal Op de Kaart en is een online bodemapplicatie. Het biedt direct inzicht in de bodemkwaliteit en alle veiligheidsrisico’s. In dit artikel gaan we dieper in op BDOK en de voordelen van BDOK.

Voor wie is BDOK?

Van monteurs en grondwerkers tot engineers en werkvoorbereiders: dagelijks werken duizenden professionals aan projecten die de ondergrond raken. Of het nu gaat om een storing, onderhoud of de realisatie van een werk: overal waar de schop de grond ingaat, is onderzoek nodig om medewerkers te beschermen tegen de risico's van bodemvervuiling.

BDOK versnelt het vooronderzoek bij projecten die te maken hebben met verontreinigde bodems. Of het nu gaat om monteurs, grondwerkers, engineers of werkvoorbereiders, dagelijks zijn duizenden professionals betrokken bij projecten die de ondergrond beïnvloeden. Ongeacht of het om een reparatie, onderhoud of de uitvoering van een project gaat, bij elke grondexcavatie is gedegen onderzoek vereist om de medewerkers te beschermen tegen de risico's van bodemverontreiniging.

Ontdek snel waarom het doen van bodemonderzoek voor bouwgrond belangrijk is. 

Waarom BDOK?

Met BDOK weet je precies wanneer je kunt graven, welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen en of aanvullend bodemonderzoek nodig is. Je beschikt dankzij BDOK met enkele klikken over waardevolle bodemdata om te voorkomen dat je onbewust in vervuilde grond werkt óf weet welke maatregelen je moet nemen. Kortom borg de veiligheid en gezondheid van grondroerders, makkelijker en sneller ooit.

Andere opties die je kunt raadplegen en beoordelen in plaats van BDOK zijn bronnen zoals bodemkwaliteitskaarten, eerder uitgevoerde bodemonderzoeken en saneringen, ondergrondse tanks en het historisch bodembestand is tijdrovend. Echter heb je de bodemdata zo snel en compleet met BDOK dat het je aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. Als werkvoorbereider, projectleider, uitvoerder en als civiel medewerker heb je alle benodigde CROW 400 bodemdata letterlijk binnen handbereik en ben je CROW 400 Compliant.

Hoe is BDOK ontstaan?

Het is ooit ontstaan met het idee de data uit bodemonderzoeken te hergebruiken voor andere doeleinden; Hierdoor kan er advies gegeven worden over het werken in en met verontreinigde grond.

Anno 2023 bevat het BDOK niet alleen de meest uitgebreide en volledige bodemdatabase van Nederland, maar is geeft het ook snel een eenvoudig inzicht geeft in de bodemkwaliteit, de veiligheidsrisico’s en nog veel meer.

Wat ontvang je met Bodem Digitaal op de Kaart?

Door de BDOK Quickscan en de uitgebreide BDOK Combirapportage beschikken werkvoorbereiders en engineers in de planfase over de bodemrisico's en over alle relevante bodeminformatie op hun werklocatie.

Kortom: Met BDOK krijg je direct inzicht in de bodemkwaliteit en alle veiligheidsrisico's.

Vraag aan kennispartner?
Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren