Het stappenplan voor CROW 500 Proof (afgekort C5P) bestaat uit de Check & Go kaart. In dit document staat welke stappen initiatiefnemers, ontwerpers, grondroerders en beheerders moeten nemen om schade aan kabels en leidingen te voorkomen. Ontdek in dit artikel welke stappen jij kunt zetten voor de CROW 500.
Het Kabel en Leiding Overleg (KLO) is een vrijwillig samenwerkingsverband waarin de belangrijkste koepelorganisaties van de graafketen vertegenwoordigd zijn. De deelnemers in dit samenwerkingsverband hebben gezamenlijk de CROW 500 ontwikkeld. En zij hebben zich eraan gecommitteerd om uiterlijk 1 januari 2022 de werkwijze uit de CROW 500 volledig geïmplementeerd te hebben.
Hieruit hebben zij het stappenplan voor C5P bedacht en vanuit dit initiatief wordt de Check & Go kaart verspreid.
De CROW 500 legt nadrukkelijk de verantwoordelijkheid om schade aan kabels en leidingen te voorkomen bij opdrachtgevers en grondroerders. In de handreiking staat helder uitgelegd hoe zij invulling kunnen geven aan die verantwoordelijkheid. Lees hier de samenvatting van de CROW 500 publicatie.
Dit zijn belangrijke stappen om te komen tot ‘zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase’.
De belangrijkste reden van het stappenplan is om samen graafschade te voorkomen!
Het stappenplan bestaat uit een overzichtelijk document (de Check & Go kaart) waarin duidelijk staat beschreven wat er in welke stap van de CROW 500 moet gebeuren en wie hier verantwoordelijk voor is.
Door deze stappen te doorlopen kan men aantonen dat de organisatie CROW 500 Proof werkt, zodat bij controle aangetoond kan worden of er:
of bij het zorgvuldig grondroeren:
Lees hier meer voor wie de CROW 500 verplicht is.
Het stappenplan van de C5P is gratis te downloaden van de website van het KLO. Klik hier om de KLO: Check & GO kaart te downloaden.
Mocht je hulp nodig hebben, dan kun je hulpbijcrow500.nl raadplegen.
Stel hier jouw vraag over grondroeren, dan beantwoorden wij jou deze persoonlijk zo snel mogelijk!