Wat is de CROW 500 publicatie samengevat?

Particulieren, Bedrijven
Informatief
CROW 500
396 woorden
-
-

De CROW 500-richtlijn gaat over het voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen, maar wat is de CROW 500 publicatie samengevat? De CROW 500 bestaat uit 2 delen, een kennisdeel en een procesdeel. Op deze pagina ontdek je wat het verschil is tussen deze twee delen. Maar belangrijker, wat de publicatie samengevat inhoudt. Door het lezen van dit artikel weet je precies wat de CROW 500 publicatie samengevat inhoudt. 

CROW 500 publicatie samengevat

De CROW 500 bestaat uit 2 delen, een kennisdeel en een procesdeel. In het kennisdeel gaat het voornamelijk over de verantwoordelijkheden van de betrokkenen. Bij het procesdeel worden de 5 fases beschreven en wat tijdens deze fase moet gebeuren. De activiteiten en verwachting staan in de CROW 500 duidelijk beschreven en worden bepaalde verplichtingen aan gesteld. Op de volgende pagina vind je meer informatie over volledige CROW 500 publicatie.

Kennisdeel van CROW 500

Binnen de CROW 500 zijn de diverse rollen en verantwoordelijkheden en dus verplichtingen gedefinieerd. Het is van belang dat deze rolverdeling voor de start van een project inzichtelijk wordt gemaakt. Onderstaand zijn de verschillende rollen en de doelgroepen inzichtelijk gemaakt:

  • Initiatiefnemer/opdrachtgever
  • Beheerder
  • Ontwerper
  • Grondroerder

We hebben een specifiek kennisartikel geschreven over de rollen binnen de CROW 500. Daar lees je meer over voor wie de CROW 500 verplicht is. 

Procesdeel van CROW 500

De CROW500 richtlijn heeft een procesdeel bedoeld om richting te geven aan de procesinrichting die uit verschillende fasen bestaat. In het procesdeel zijn de volgende fasen onderscheiden:

1) Initiatieffase

De activiteit heeft tot doel dat de initiatiefnemer er voor zorgdraagt dat schade aan kabels en leidingen wordt geborgd door voldoende tijd en budget beschikbaar te stellen.

2) Onderzoeksfase

De activiteit heeft tot doel dat de initiatiefnemer er voor zorgdraagt dat een oriëntatie-aanvraag bij het Kadaster wordt gedaan en er een risico-inventarisatie van de grondroeringen wordt gemaakt en mogelijke beheersmaatregelen worden verkend.

3) Werkvoorbereidingsfase

De activiteit heeft tot doel dat de werkvoorbereider een graafmelding doet bij het Kadaster en het maatregelenplan toetst op wijzigen en het maatregelenplan vertaalt naar een werkinstructie.

4) Uitvoeringsfase

De activiteit heeft tot doel dat de grondroerder werkt volgens de werkinstructie en de initiatiefnemer het resultaat van het maatregelen evalueert tijdens en na de afronding van werkzaamheden.

5) Gebruiksfase

De activiteit heeft tot doel dat de beheerder bij grondroeringen dat nodig is bij onderhoud als een nieuw initiatief beschouwd.

Zorgvuldig grondroeren

De CROW500 richtlijn richt zich op het delen van kennis voor het zorgvuldig grondroeren waarbij de volgende onderwerpen van toepassing zijn:

  • Contracten
  • Beoordelen gebiedsinformatie
  • Lokaliseren van kabels en leidingen
  • Grondroeren nabij kabels en leidingen
  • Afwijkende situatie

Deze onderwerpen zijn terug te vinden in de CROW 500 met uitgebreide beschrijvingen en verplichtingen bij de genoemde onderwerpen.

Meer weten over de CROW 500? Lees dan op de volgende pagina meer over hulp bij CROW 500.

GOconnectIT
GOconnectIT
0857733650
Nieuwegein, Nederland
kabels- en leidingen
-
View profile
Vraag aan kennispartner?
Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren