Wat doen bij graafschade bij Vitens? Zowel bij waterlekkage als bij buisschade (als er nog geen lekkage is) het Vitens storingsnummer bellen 0800-0359. Vitens en andere partijen in de graafketen tellen twee soorten graafschades. In beide gevallen dien je het storingsnummer te bellen.
Bij twijfel kun je beter bellen in plaats van achteraf er achter komen dat er toch schade was. Je moet de schade onmiddellijk melden. Door het melden van de schade kun je niet meer aansprakelijk worden gesteld voor latere (gevolg)schade. Vanaf het moment van schademelding ligt er namelijk ook een schadebeperkingsplicht op de netbeheerder zoals Vitens.
Omgekeerd is het niet melden van de schade een overtreding van een wettelijk voorschrift dat beoogt verdere schade te voorkomen. Daarvoor ben je wel aansprakelijk.
Waterlekkage ontstaat door een scheur of breuk in de waterleidingen. Waardoor vocht langs de leidingen stroomt en waterschade veroorzaakt. Een lekkage kan zowel in- als buitenshuis plaatsvinden. Bij beide gevallen dien je het storingsnummer te bellen.
Mocht Vitens niet jouw waterbedrijf zijn, dan vind je hier welk waterbedrijf je nodig hebt bij graafschade.Buisschade is ook graafschade Heb je per ongeluk een buis geraakt tijdens het graven? Ondanks dat er niet direct waterlekkage is, is dit wel een schade geval. Dit dien je ook te melden bij Vitens. Of het waterbedrijf die verantwoordelijk is voor de waterleidingen in de desbetreffende ondergond. Buisschade kan op termijn door de druk in de buis leiden tot waterlekkage. Vandaar dat ook in dit geval het storingsnummer gebeld dient te worden.
Dus kortom als je tijdens graafwerkzaamheden schade brengt aan een kabel of leidingnet, moet je dit melden bij de beheerder van dat net. Je kunt aansprakelijk zijn voor de opgetreden schade. Tot slot kun je nagaan wie de beheerder is op de tekeningen je hebt gekregen na aanleiding van je graafmelding.
Stel hier jouw vraag over grondroeren, dan beantwoorden wij jou deze persoonlijk zo snel mogelijk!