Wat je ook wil weten over kabels & leidingen, op ikgagraven.nl vind je betrouwbare informatie. Van uitleg over glasvezelkabels, coaxkabels of hoe het zit met weesleidingen. Vind het antwoord op ikgagraven.nl.
Kabels en leidingen lokaliseren: wat te doen als de Klic-melding niet klopt?
Als particulier en organisatie ben je verplicht om voorafgaand aan graafwerkzaamheden kabels en leidingen te lokaliseren. Dit is de vervolgstap na het doen van een Klic-melding. Dit houdt in dat je op basis van een Klic-melding gaat kijken waar de kabels en leidingen praktisch gezien liggen in de grond.
Graafschade melden: Hoe het werkt en waarom het belangrijk is
Als je graafwerkzaamheden uitvoert is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke risico's en regels om graafschade te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op wat graafschade is, hoe je het kunt voorkomen en wat te doen als er toch schade optreedt.
Geen Klic-melding gedaan: wat zijn de gevolgen?
Als je als professional of particulier graafwerkzaamheden uitvoert in de grond, ben je wettelijk verplicht om een Klic-melding te doen bij bijvoorbeeld Klic App. Een Klic-melding is een verzoek om informatie over de ligging van kabels en leidingen in de bodem op de plaats waar je gaat graven
Euroradar
Hoe non-destructief kabels en leidingen in kaart brengen?
Het graven van proefsleuven wordt veelal gebruikt om graafschade te voorkomen. Er zijn echter ook meerdere non-destructieve methoden om kabels en leidingen voorafgaand aan grondroerende werkzaamheden in kaart te brengen.
Vitens
Waterleiding geraakt met graven, wat nu?
Bel gelijk de storingsdienst! Wanneer je een waterleiding hebt geraakt met graven, moet je de storingsdienst bellen. Je moet het storingsnummer van jouw waterleidingbedrijf bellen. De plek waar jij de waterleiding hebt geraakt, zegt welk nummer van welke partij je moet bellen.
Vitens
Hoe herken je een drinkwaterleiding tijdens het graven?
Hoe herken je een drinkwaterleiding tijdens het graven? Je herkent een drinkwaterleiding aan de kleur en/of het materiaal. Om de waterleiding vervolgens te herkennen, kun je dus kijken naar de kleur en het materiaal. Ontdek hier alles over drinkwaterleidingen.
Vitens
Waar op letten bij graven nabij asbestcementleidingen?
Wanneer je gaat graven nabij asbestcementleidingen, moet je op een aantal zaken letten. Bij het verwijderen van asbestcementleidingen dien je op andere zaken te letten. Die lees je bij dat kennisartikel. Maar hier ontdek je dus alles over et graven nabij asbestcementleidingen.
Vitens
Hoe asbestcementleiding verwijderen?
Hoe asbestcementleiding verwijderen? Een AC waterleidingbuis mag alleen onder het beheer van een waterbedrijf verwijdert worden. Dit moet met veilige manier uitgevoerd worden. Ga dus als particulier zeker niet zelf asbestcementleidingen verwijderen of als aannemer zonder toestemming van het waterbedrijf. Ontdek hier alles over het verwijderen van AC-leidingen.
Vitens
Hoe herken ik asbestcementleiding?
Hoe herken ik asbestcementleiding? Je herkent een asbestcementleiding aan de kleur. De kleur van een asbestcementleiding is grijsachtig. Daarnaast zijn er andere factoren waardoor je herkent of er een asbestcementleiding onder de grond ligt. In dit artikel leer je meer over AC-leidingen.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren