Wat is WIOR-vergunning?

Particulieren, Bedrijven
Informatief
WIOR Vergunning
332 woorden
-
-

Als je in Amsterdam de openbare weg gaat openbreken, heb je een WIOR-vergunning nodig (een vergunning op grond van de verordening Werken in de openbare ruimte). Dit geldt bij zowel weg- en graafwerkzaamheden als bijvoorbeeld de herprofilering van een plantsoen. Vanaf 6 april 2021 geldt dat de aanvraagprocedure loopt via de ICT-applicatie VICTOR. In dit artikel lees je wat de WIOR-vergunning inhoudt en wanneer jij deze nodig hebt.

Waarom is de WIOR er in Amsterdam?

  • De gemeente Amsterdam wil de omgevingshinder voor bewoners, ondernemers en bezoekers zo minimaal mogelijk houden. Dat geldt ook voor verkeershinder.
  • Amsterdam wil het werken boven- én ondergronds zo gemakkelijk mogelijk maken. Daar heeft iedereen in de stad baat bij.
  • Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk alle kabels en leidingen te beschermen tegen graafschade. 
  • Tot slot wil gemeente Amsterdam dat iedereen inzicht heeft in elkaars plannen. Hierdoor kan er effectiever gewerkt worden. En op deze manier weten  bewoners, ondernemers en bezoekers beter wat zij kunnen verwachten.

Wat verandert er bij WIOR met VICTOR?

De gemeente Amsterdam wil graag dat bedrijven en organisaties weten wat ze kunnen verwachten bij de aanvraag voor een WIOR-vergunning. De nieuwe applicatie VICTOR helpt hiermee. De applicatie bevat alle stappen in het proces en bovendien de contacten en middelen die daarbij nodig zijn.

Graven in Amsterdam? Vraag ook een WIOR-vergunning aan

Naast een klic-melding, moet je een WIOR-vergunning aanvragen. Dit kun je doen via een digitaal formulier. Het Stadsdeel verleent de WIOR-vergunning.

Waar moet je op letten bij aanvragen WIOR-vergunning?

Je moet de WIOR-vergunning voor grote werkzaamheden ten minste drie weken voor de start van de werkzaamheden aanvragen. Voor kleine werkzaamheden kun je twee dagen van tevoren een WIOR-vergunning aanvragen. Kleine werkzaamheden zijn dagelijks onderhoud van de openbare ruimte en werkzaamheden met een grondoppervlakte van maximaal 10 m², een lengte van maximaal tien meter en een maximale tijdsduur van drie werkdagen, met uitzondering van werkzaamheden ten behoeve van de plaatsing van onder- en bovengrondse kasten.

GOconnectIT
GOconnectIT
0857733650
Nieuwegein, Nederland
kabels- en leidingen
-
View profile
Vraag aan kennispartner?
Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren