Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Rol van CAD model software in landmeten
Landmeten is door de jaren heen erg veranderd. Eén van de belangrijkste vooruitgangen is de opkomst van CAD-modelsoftware. In dit artikel gaan we dieper in op wat CAD-modelsoftware is, waarom het zo belangrijk is voor landmeten en enkele van de beste beschikbare tools op de markt.
NEN 5725: Alles wat je moet weten NEN 5725 en Historisch Bodemonderzoek
Heb je ooit gehoord van NEN 5725? Of je nu actief bent in de bouw- en infrabranche, werkzaam bent bij kabel- en leiding legbedrijven, aannemers, hoveniers, wegenbouwers, sloopbedrijven, of grondverzetbedrijven, deze norm is een waardevol voor verplicht bodemonderzoek. NEN 5725 is dé leidraad als het gaat om bodemonderzoek. Maar wat houdt deze norm precies in en waarom is deze relevant voor jou? In dit artikel nemen we je mee in de NEN 5725.
Bodemonderzoek bestemmingsplan: inzichten en tips
Bodemonderzoek voor bestemmingsplannen is een cruciale stap bij het ontwikkelen van een stuk grond voor een specifieke bestemming, zoals woningbouw, industrieterreinen, of recreatiegebieden. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de bodemkwaliteit en eventuele verontreinigingen die van invloed kunnen zijn op de beoogde ontwikkeling. Bekijk hier alles wat je moet weten over bodemonderzoek bij bestemmingsplannen.
Kaart bodemverontreiniging: het begrijpen en aanpakken van bodemvervuiling
In dit artikel vertellen we meer over meer bodemvervuiling, hoe het zich verspreidt, en belangrijker nog, hoe we het kunnen aanpakken. Het doel van het artikel is om je te voorzien van waardevolle inzichten en bruikbare stappen om bodemverontreiniging te bestrijden en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren.
Bodemonderzoek bouwgrond: doen van gedegen onderzoek
Het is erg belangrijk om een bodemonderzoek van de bouwgrond uit te voeren, voordat de start van een bouwproject is. In dit artikel leggen we stap voor stap uit wat bodemonderzoek inhoudt, waarom het zo essentieel is en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bouwproject succesvol verloopt.
Wanneer is bodemonderzoek verplicht?
De wet geeft antwoord op de vraag wanneer moet een onderzoek worden uitgevoerd naar de kwaliteit van de bodem. Met andere woorden: wanneer is bodemonderzoek verplicht? Onderzoek van de bodem is wettelijk verplicht wanneer een bedrijf 'bodem bedreigende activiteiten' verricht.
Verkennend bodemonderzoek: wat is het?
Verkennend bodemonderzoek is een belangrijke fase in het bodemonderzoeksproces dat wordt uitgevoerd om de aard en samenstelling van de bodem in een specifiek gebied te begrijpen. Bij dit onderzoek worden verschillende technieken toegepast om de bodemeigenschappen te bepalen en potentieel verontreinigde gebieden te identificeren. Dit onderzoek is van vitaal belang bij de planning en uitvoering van diverse projecten, zoals bouwprojecten en infrastructuurontwikkeling.
BDOK: Bodem Digitaal Op de Kaart
BDOK staat voor Bodem Digitaal Op de Kaart en is een online bodemapplicatie. Het biedt direct inzicht in de bodemkwaliteit en alle veiligheidsrisico’s. In dit artikel gaan we dieper in op BDOK en de voordelen van BDOK.
Bodemdata: de belangrijkste aspecten van grondonderzoek
Bodemdata, ook bekend als bodemgegevens, speelt een cruciale rol in milieuonderzoek en besluitvorming. Deze data, verzameld uit bodemanalyses, geeft waardevolle inzichten in de samenstelling van de bodem en heeft talloze toepassingen in bijvoorbeeld de bouw- en graafsector. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van bodemdata en ontdekken we waarom het zo belangrijk is.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren