Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
GOconnectIT
Hoe werkt opstalrecht nutsvoorzieningen op gedeelte van perceel?
Hoe werkt opstalrecht nutsvoorzieningen op gedeelte van perceel? Een gedeelte van perceel (de eigendom) kan belast zijn met een recht van opstal. De grondeigenaar zal bij het gebruik van zijn eigendom voortaan rekening moeten houden met de (eigendoms)rechten van degene die een recht van opstal heeft (opstaller). Ontdek in dit artikel hoe dit exact werkt.
GOconnectIT
Hoe zit het met kabels en leidingen in particuliere grond?
Hoe zit het met kabels en leidingen in particuliere grond? Voor kabels en leidingen in particuliere grond moet een netbeheerder toestemming hebben van de grondeigenaar. Zonder toestemming van de grondeigenaar mag de netbeheerder over het algemeen geen kabel- en leidingnetten aanleggen of in stand houden. In uitzonderlijke situaties kan een netbeheerder een gedoogplicht opleggen. Op deze wijze kan een grondeigenaar gedwongen worden het aanleggen en in stand houden van netten toe te staan.
GOconnectIT
Hoe calamiteitenmelding afmelden?
Als er een calamiteitenmelding is gedaan, dan dient deze na het afronden van de werkzaamheden te worden afgemeld bij het Agentschap Telecom. Bij het afmelden van calamiteiten moet je acht stappen volgen. In dit artikel nemen wij jou mee in die acht stappen. Hierdoor weet je precies hoe jij een calamiteitenmelding kunt afmelden bij Agentschap Telecom.
GOconnectIT
Wat is het verschil tussen zakelijk recht en persoonlijk recht?
Wat is het verschil tussen zakelijk recht en persoonlijk recht? Het verschil tussen zakelijk recht en persoonlijk recht verschilt dat een persoon een aanspraak verleent op een prestatie. Een zakelijk recht is juist een zaak of een ander goed. Ontdek op deze pagina alles over zakelijk & persoonlijk recht.
GOconnectIT
Wat is een KLIC-melding?
Een Klic-melding is een melding die door grondroerders verplicht gedaan moet worden als er ergens in de openbare ruimte graafwerkzaamheden uitgevoerd gaan worden. De melding kan digitaal aangevraagd worden bij het Kadaster of een commerciële partij. KLIC staat voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. In Nederland zijn er verschillende aanbieders waar je als grondroerder een Klic-melding kan aanvragen. Ontdek hier alles over KLIC-meldingen.
GOconnectIT
Wat is Kadaster Klic Oriëntatie?
Met een Kadaster Klic Oriëntatie melding krijg je gebiedsinformatie over de ligging van kabels en leidingen op de plek waar je van plan bent te gaan graven. Een oriëntatieverzoek mag je alleen doen als voorbereiding voor graafwerkzaamheden. Met de informatie die je krijgt naar aanleiding van een oriëntatieverzoek mag je niet graven. Ontdek op deze pagina wat een oriëntatiemelding inhoudt.
GOconnectIT
Wat is machinaal graven?
Onder machinaal graven worden alle graafwerkzaamheden verstaan waarbij de bodem op een gemechaniseerde wijze wordt geroerd. Het wordt ook wel mechanische grondroering genoemd. Op deze pagina vind je precies wat onder machinaal graven valt.
GOconnectIT
Wat is opstalrecht nutsvoorziening?
Wat is opstalrecht nutsvoorziening? In het verleden zijn vaak opstalrechten gevestigd voor het aanleggen van nutsvoorzieningen. Met een opstalrecht kun je in of op andermans onroerend goed gebouwen, beplanting of andere zaken in eigendom hebben of krijgen. Ander woord voor opstalrecht is zakelijk recht van opstal. Ontdek hier alles over opstalrecht nutsvoorziening.
GOconnectIT
Wat is de Keetkaart van het Agentschap Telecom?
Op de keetkaart van het Agentschap Telecom vind je de onderdelen die verplicht aanwezig moeten zijn op de graaflocatie. Van de leverinformatie tot aan de detailkaarten. Op deze pagina leggen wij je uit wat de keetkaart is en hoe de keetkaart er uit ziet.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren