Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je de Klic-melding aanvraag kunt starten. Aan jou als grondroerder de keuze!
Een KLIC is een melding die door grondroerders verplicht gedaan moet worden als er ergens in de openbare ruimte graafwerkzaamheden uitgevoerd gaan worden. KLIC staat voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum.
Zoals eerder beschreven zijn er dus verschillende aanbieders in de markt en dus zijn er ook verschillende manieren waarop een Klic-melding aangevraagd kan worden. Je kunt:
Ontdek hier alles over het starten van de Klic-Melding.
Wil je als grondroerder bij het Kadaster een Klic-melding aanvragen? Dan moet je inloggen met je DigiD-account. Daarnaast moet je een speciaal MijnKadaster-account hebben. Lees hier meer over de kosten van zo'n graafmelding bij het kadaster.
Bij de commerciële partijen ziet het proces van een Klic-melding aanvragen er iets anders uit. Bij de meeste commerciële partijen moet er een contract worden afgesloten. Maar er zijn ook websites waar dit niet nodig is. Er zijn dus voor de grondroerders nogal wat opties om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de KLIC APP.
Raadzaam is wel om een contract af te sluiten als je als grondroerder op jaarbasis meer dan 150 Klic-meldingen doet. Dit kan namelijk een gunstigere prijs per Klic-melding opleveren. Lees hier meer informatie over zo'n zakelijk pakket.
Bij enkele commerciële aanbieders kan je als grondroerder ook gebruik maken van meerdere voordelen. Zoals:
Kortom er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Kijk als grondroerder naar welke mogelijkheden het beste bij je past.
Tot slot drie tips om je te helpen de juiste Klic-oplossing te kiezen:
Stel hier jouw vraag over grondroeren, dan beantwoorden wij jou deze persoonlijk zo snel mogelijk!