Alle uitleg over Wetten & Richtlijnen op één plek. Op ikgagraven.nl vind je uitleg, voorbeelden en tips over alle wetten en richtlijnen op het gebied van kabels, leidingen en grondroeren. Van de CROW, WIBON tot en met Opstalrecht. Ontdek het nu
Bodemvervuiling bij graafwerkzaamheden: risico's en beheersing
Graafwerkzaamheden spelen een essentiële rol in de bouw- en infrastructuursector, maar kunnen ook een negatieve impact hebben op het milieu, vooral als het gaat om bodemvervuiling. Het graven van grond voor bouwprojecten, wegenaanleg of het leggen van kabels en leidingen kan leiden tot de verspreiding van verontreinigende stoffen. Iets wat ernstige gevolgen kan hebben voor zowel de bodemkwaliteit als de omgeving.
BRL SIKB 2000 voor bodem- en grondonderzoek
Ben je actief in bodem- en grondonderzoek en zoek je naar de sleutel tot kwaliteitsborging en vertrouwen bij je klanten? Dan is de certificering van BRL SIKB 2000 iets waar je zeker van op de hoogte moet zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op wat BRL SIKB 2000 inhoudt, waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je ervoor kunt zorgen dat je aan deze belangrijke normen voldoet.
BUS-Melding: van groot belang voor verantwoord bodembeheer
Een BUS-melding is een belangrijk onderwerp rondom bodemonderzoek en bodemvervuiling. In dit artikel zullen we in detail bespreken wat een BUS-melding is, waarom het belangrijk is, en stap voor stap uitleggen wanneer een BUS-melding nodig is.
Grond afvoeren zonder AP04-keuring
Wil je grond afvoeren zonder AP04-keuring, ook wel partijkeuring genoemd? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog gaan we dieper in op het afvoeren van grond zonder AP04, waarbij we belangrijke aspecten belichten, zoals het transporteren van grond zonder keuring en het hergebruik van grond zonder AP04-keuring.
Het belang van de NEN 5740 voor bodemonderzoek
De NEN 5740 is een belangrijke stap in het waarborgen van de veiligheid en naleving van milieuvoorschriften bij verschillende soorten bouwprojecten. In dit artikel bespreken we gedetailleerd wat de NEN 5740 is, wat de relatie is tussen NEN 5740 en bodemonderzoek is en waarom dit van groot belang is bij diverse bouw- en ontwikkelingsprojecten.
Het belang van tijdige inventarisatie van vervuilde grond bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden mogen we het risico van vervuilde grond niet negeren. Werken met vervuilde grond brengt potentiële gevaren met zich mee, zowel voor de gezondheid van de werknemers als voor het milieu. Om deze risico's te minimaliseren en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, is het essentieel om tijdig een inventarisatie van vervuilde grond uit te voeren. In dit blogartikel bespreken we de risico's van vervuilde grond bij graafwerkzaamheden en benadrukken we het belang.
Historisch bodemonderzoek: wat houdt dit in?
Historisch bodemonderzoek biedt deze waardevolle inzichten, waardoor risico's worden verminderd en weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. In dit artikel duiken we dieper in op wat historisch bodemonderzoek inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het bouwprojecten kan verbeteren.
GOconnectIT
Hoe calamiteitenmelding afmelden?
Als er een calamiteitenmelding is gedaan, dan dient deze na het afronden van de werkzaamheden te worden afgemeld bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom). Bij het afmelden van calamiteiten moet je acht stappen volgen. In dit artikel nemen wij jou mee in die acht stappen. Hierdoor weet je precies hoe jij een calamiteitenmelding kunt afmelden bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.
GOconnectIT
Hoe KLIC-melding aanvragen?
Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je een Klic-melding kan aanvragen. Aan jou als grondroerder de keuze!

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren