Wat je ook wil weten over kabels & leidingen, op ikgagraven.nl vind je betrouwbare informatie. Van uitleg over glasvezelkabels, coaxkabels of hoe het zit met weesleidingen. Vind het antwoord op ikgagraven.nl.
Er zijn verschillende leidingen in Nederland. De meest voorkomende zijn leidingen voor: drinkwater, riolering, gas, telecommunicatie en elektriciteit. Hier maken we allemaal wel gebruik bij het uitvoeren van onze dagelijkse activiteiten. Van bovenstaande kabels en leidingen bestaan vaak hoofdleidingen door de openbare grond en lopen er diverse huisaansluitingen naar o.a. jouw huis of werk.
Kabels zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Dit vindt zijn oorsprong met name in de vele verschillende toepassingen van kabels in het algemeen. Je kan de kabels verdelen in verschillende groepen. In dit artikel vind je alles over de verschillende soorten kabels.
Kabels zijn te verdelen in twee groepen namelijk de infratechnische kabels en de installatiekabels. Het verschil tussen deze groepen is dat de infratechnische kabels (ook wel infrakabels) met name langs de wegen in de grond liggen en de installatiekabels veelal in gebouwen zitten. Ontdek hier wat een kabel daadwerkelijk is
Wat is een drinkwaterleiding? Het is een essentieel onderdeel van de samenleving. Maar ook een veelvoorkomende leiding in de ondergrond. Een drinkwaterleiding is een leiding bedoeld voor drinkwater transport vanaf een pompstation tot aan de klant thuis (tot en met de watermeter). Ontdek alles over drinkwaterleidingen hier.
Wanneer mag je waterleidingen van Vitens verleggen? Het is niet zo maar toegestaan om leidingen van een waterbedrijf zelf te verleggen. De enige manier wanneer je waterleidingen mag verleggen, is na toestemming van het waterbedrijf. Zonder dit te doen kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor jou of andere. Je leest in dit artikel meer waarom openbare waterleidingen moeten blijven liggen, wanneer je deze wel mag verleggen en hoe je jouw eigen waterleiding in huis kunt verleggen.
Waarom moeten drinkwaterleidingen van Vitens blijven liggen? Als je een waterleiding weg haalt kan het zijn dat een aantal klanten geen drinkwater meer geleverd krijgt. Waterleidingen zijn eigendom van het waterbedrijf en zijn ingemeten. Alleen het waterbedrijf kan zelf bepalen of waterleidingen gewijzigd mogen worden.
Ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen, wordt op dit moment veelal op 2D-kaarten weergegeven. Toch speelt de derde dimensie ook wel 3D een ontzettend belangrijke rol. Niet alleen nu maar in de toekomst is de verwachting dat dit alleen maar meer wordt. In dit artikel leggen wij jou uit waarom er 3D-visualisaties van de ondergrond worden gemaakt.
Waar moet je op letten bij handmatig palen in de grond slaan? Wanneer je handmatig palen in de grond slaat, kunnen gemakkelijk kabels of leidingen beschadigd raken door de kracht waarmee palen met een hamer worden ingeslagen en het feit dat men niet altijd kan zien wat men in de ondergrond doet. Hetzelfde geldt voor het hanteren van een boorschop of handboor of het plaatsen van een verkeersbord of hekwerk. In dit artikel geven wij jou alle tips om veilig handmatig palen in de grond te slaan.
Wanneer je gaat graven nabij asbestcementleidingen, moet je op een aantal zaken letten. Bij het verwijderen van asbestcementleidingen dien je op andere zaken te letten. Die lees je bij dat kennisartikel. Maar hier ontdek je dus alles over et graven nabij asbestcementleidingen.