Hoe werkt Kadaster KLIC APP?

Particulieren, Bedrijven
Informatief
KLIC Melding
577
-
-

Via de Klic App kan een Klic-melding met informatie van het Kadaster worden geraadpleegd. Het Kadaster heeft zelf geen Klic App en maakt gebruik van de viewer. Dit zijn 2 verschillende onderwerpen en in dit artikel zullen beide opties uitgelegd worden.

Wat is de relatie tussen het Kadaster en de KLIC App?

Het Kadaster is het centrale punt in Nederland waar onder andere alle gegevens van kabels en leidingen worden doorgegeven en vastgelegd. Bij het Kadaster komt de beroemde Klic-melding vandaan. Een Klic-melding kan bestaan uit een oriëntatiemelding, graafmelding of calamiteitenmelding. Deze opgevraagde informatie bevat gegevens van kabels en leidingen die door de netbeheerders zijn aangeleverd.

Een opgevraagde Klic-melding kan op de computer worden geraadpleegd via de viewer die het Kadaster beschikbaar stelt. Wil je een efficiënt en snel proces dan kan je kiezen om de weg van de beroemde Klic App te volgen. De Klic App is een dienst om Klic-meldingen aan te vragen en te bekijken. Hoe werkt de Klic App?

Heb je een Klic-melding aangevraagd bij het Kadaster, maar wil je dit liever uitlezen bij via de Klic App? Dat kan! Lees hier snel hoe je een Kadaster Klic-melding bekijkt in de Klic App

Hoe vaak ben je van plan KLIC Meldingen te doen?

Om het beste te kunnen inschatten, wat voor jouw situatie die ideale oplossing is; wordt gebruikt gemaakt van een inschatting hoe vaak je machinaal gaat graven. Dus met andere woorden hoe vaak je verplicht bent om een KLIC melding aan te vragen.

Minder dan 150 Klic-meldingen op jaarbasis of eenmalig

Een snel en eenvoudig proces kan worden gedaan op klicapp.nl. Via deze website kan men met of zonder registratie (bij voorkeur met registratie) een Klic-melding aanvragen en gebruik maken van de Klic App. Op deze website doorloop je 4 eenvoudige stappen. Daarin geef je aan waar, wat en hoe je grondroerwerkzaamheden gaat uitvoeren.

Door het invullen van deze gegevens krijg je vaak binnen één werkdag de Klic-melding. Deze Klic-melding kun je zonder inlog bekijken in de Klic App. Als de levering compleet is krijg je hier namelijk een e-mail of sms van. Vanuit de e-mail of sms kun je de Klic-melding direct in de Klic App bekijken. Daarnaast hebben wij een artikel geschreven over het je een Klic-Melding aanvraagt

Meer dan 150 Klic-meldingen op jaarbasis

Als je voor een organisatie werkt die meer dan 150 Klic-meldingen op jaarbasis doet bestaat er een zakelijk pakket. Die maakt het aanvragen van een Klic-melding nog eenvoudiger en kijk naast het gebruik van de Klic App ook naar het proces. Dit pakket noemt men de Klic Altijd en Overal Service.

Met de Klic Altijd en Overal Service kunnen organisaties gebruik maken van de uitgebreide en eenvoudig te gebruiken beheeromgeving Klic Beheer. In dit systeem wordt je geattendeerd op bepaalde handelingen en zie je wat er in jouw organisatie gebeurt. Vanaf kantoor kan er eenvoudig toegang worden gegeven aan gebruikers in het veld door het verstrekken van inloggegevens en het toekennen van Klic-meldingen aan gebruikers. Deze gebruikers kunnen inloggen in de Klic App en zien welke Klic-meldingen voor die desbetreffende gebruiker van toepassing is.

Deze optie maakt het proces makkelijk, efficiënt, duidelijk en erg overzichtelijk. Daarnaast kan er ook graafschade tegen worden gegaan door gebruik te maken van de Preventie Service of kunnen AutoCAD bestanden makkelijk onder de Klic-melding worden toegevoegd.

Hoe werkt de Klic App?

De Klic App is gratis te downloaden op je hardware zodat je er de Klic-melding op kan bekijken. Afhankelijk van de manier van aanvraag (zie teksten hierboven), kan de Klic-melding worden geopend. De Klic App kan onbeperkt worden gebruikt en daarbij ook de functionaliteiten zoals:

  • Annotatie- aan of uitzetten
  • Maatvoering wel of niet tonen
  • Bepaalde kabels en leidingen wel of niet tonen op de kaart
  • Locatievoorziening middels
  • GPS Meten met de meetfunctionaliteit
  • Contacten eenvoudig kunnen bereiken
  • Klic Bijlagen bekijken
  • Overzicht omtrent de Eis Voorzorg
  • In de Klic App bevindt zich een handige handleiding die ten alle tijden kan worden geraadpleegd.

Ga je binnenkort dus machinaal graven? Vraag dan de Klic-Melding aan bij Klic App.

GOconnectIT
GOconnectIT
0857733650
Nieuwegein, Nederland
kabels- en leidingen
-
View profile
Vraag aan kennispartner?
Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren