Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Rijksinspectie Digitale Infrastructuur
Agentschap Telecom, CROW500 en Zorgvuldig Graven, hoe zit dat?
Zorgvuldig graafwerk is meer dan alleen grondroeren. Het begint bij de graafopdracht. Die moet goed voorbereid en uitgevoerd worden. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom) houdt daar toezicht op. En daarvoor hanteren we de CROW 500. Ontdek hier meer over de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, CROW500 en Zorgvuldig Graven.
BDOK: Bodem Digitaal Op de Kaart
BDOK staat voor Bodem Digitaal Op de Kaart en is een online bodemapplicatie. Het biedt direct inzicht in de bodemkwaliteit en alle veiligheidsrisico’s. In dit artikel gaan we dieper in op BDOK en de voordelen van BDOK.
Bodemdata: de belangrijkste aspecten van grondonderzoek
Bodemdata, ook bekend als bodemgegevens, speelt een cruciale rol in milieuonderzoek en besluitvorming. Deze data, verzameld uit bodemanalyses, geeft waardevolle inzichten in de samenstelling van de bodem en heeft talloze toepassingen in bijvoorbeeld de bouw- en graafsector. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van bodemdata en ontdekken we waarom het zo belangrijk is.
Bodemonderzoek bestemmingsplan: inzichten en tips
Bodemonderzoek voor bestemmingsplannen is een cruciale stap bij het ontwikkelen van een stuk grond voor een specifieke bestemming, zoals woningbouw, industrieterreinen, of recreatiegebieden. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de bodemkwaliteit en eventuele verontreinigingen die van invloed kunnen zijn op de beoogde ontwikkeling. Bekijk hier alles wat je moet weten over bodemonderzoek bij bestemmingsplannen.
Bodemonderzoek bouwgrond: doen van gedegen onderzoek
Het is erg belangrijk om een bodemonderzoek van de bouwgrond uit te voeren, voordat de start van een bouwproject is. In dit artikel leggen we stap voor stap uit wat bodemonderzoek inhoudt, waarom het zo essentieel is en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bouwproject succesvol verloopt.
Graafschade melden: Hoe het werkt en waarom het belangrijk is
Als je graafwerkzaamheden uitvoert is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke risico's en regels om graafschade te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op wat graafschade is, hoe je het kunt voorkomen en wat te doen als er toch schade optreedt.
Het belang van tijdige inventarisatie van vervuilde grond bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden mogen we het risico van vervuilde grond niet negeren. Werken met vervuilde grond brengt potentiële gevaren met zich mee, zowel voor de gezondheid van de werknemers als voor het milieu. Om deze risico's te minimaliseren en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, is het essentieel om tijdig een inventarisatie van vervuilde grond uit te voeren. In dit blogartikel bespreken we de risico's van vervuilde grond bij graafwerkzaamheden en benadrukken we het belang.
Vitens
Hoe asbestcementleiding verwijderen?
Hoe asbestcementleiding verwijderen? Een AC waterleidingbuis mag alleen onder het beheer van een waterbedrijf verwijdert worden. Dit moet met veilige manier uitgevoerd worden. Ga dus als particulier zeker niet zelf asbestcementleidingen verwijderen of als aannemer zonder toestemming van het waterbedrijf. Ontdek hier alles over het verwijderen van AC-leidingen.
GOconnectIT
Hoe calamiteitenmelding afmelden?
Als er een calamiteitenmelding is gedaan, dan dient deze na het afronden van de werkzaamheden te worden afgemeld bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom). Bij het afmelden van calamiteiten moet je acht stappen volgen. In dit artikel nemen wij jou mee in die acht stappen. Hierdoor weet je precies hoe jij een calamiteitenmelding kunt afmelden bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren