Wat je ook wil weten over kabels & leidingen, op ikgagraven.nl vind je betrouwbare informatie. Van uitleg over glasvezelkabels, coaxkabels of hoe het zit met weesleidingen. Vind het antwoord op ikgagraven.nl.
Wat doen bij graafschade bij Vitens? Zowel bij waterlekkage als bij buisschade (als er nog geen lekkage is) het Vitens storingsnummer bellen 0800-0359. Vitens en andere partijen in de graafketen tellen twee soorten graafschades. In beide gevallen dien je het storingsnummer te bellen.
Om veilig te graven nabij leidingen van Vitens, heeft Vitens tips geformuleerd. Zo kun je veilig en efficiënt werken en graafschade voorkomen. In dit artikel ontdek je de verschillende tips die Vitens je graag mee geeft voordat je gaat graven.
Wat is een drinkwaterleiding? Het is een essentieel onderdeel van de samenleving. Maar ook een veelvoorkomende leiding in de ondergrond. Een drinkwaterleiding is een leiding bedoeld voor drinkwater transport vanaf een pompstation tot aan de klant thuis (tot en met de watermeter). Ontdek alles over drinkwaterleidingen hier.
Een buisleiding zijn één of meerdere buizen om gassen of andere vloeistoffen te voeren van A naar B. Het functioneren van de samenleving is in hoge mate afhankelijk van de energie- en nutsvoorzieningen die via de kabels en leidingen worden geleverd. Daarom worden buisleidingen ook wel gezien als het zenuwstelsel en bloedvaten van de samenleving. Ontdek in dit artikel alles over buisleidingen.
Waar moet je op letten bij handmatig palen in de grond slaan? Wanneer je handmatig palen in de grond slaat, kunnen gemakkelijk kabels of leidingen beschadigd raken door de kracht waarmee palen met een hamer worden ingeslagen en het feit dat men niet altijd kan zien wat men in de ondergrond doet. Hetzelfde geldt voor het hanteren van een boorschop of handboor of het plaatsen van een verkeersbord of hekwerk. In dit artikel geven wij jou alle tips om veilig handmatig palen in de grond te slaan.
Indien de weesleiding opgeruimd moet worden, dan dient men een procedure te volgen. Een weesleiding kan bijvoorbeeld opgeruimd worden vanwege werkzaamheden. Dan is het verstandig dat de initiatiefnemer of grondroerder zich maximaal inspant om de eigenaar te achterhalen. In dit artikel leggen wij jou uit hoe de procedure weesleiding werkt.
Ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen, wordt op dit moment veelal op 2D-kaarten weergegeven. Toch speelt de derde dimensie ook wel 3D een ontzettend belangrijke rol. Niet alleen nu maar in de toekomst is de verwachting dat dit alleen maar meer wordt. In dit artikel leggen wij jou uit waarom er 3D-visualisaties van de ondergrond worden gemaakt.
Kabels zijn te verdelen in twee groepen namelijk de infratechnische kabels en de installatiekabels. Het verschil tussen deze groepen is dat de infratechnische kabels (ook wel infrakabels) met name langs de wegen in de grond liggen en de installatiekabels veelal in gebouwen zitten. Ontdek hier wat een kabel daadwerkelijk is
Er zijn verschillende leidingen in Nederland. De meest voorkomende zijn leidingen voor: drinkwater, riolering, gas, telecommunicatie en elektriciteit. Hier maken we allemaal wel gebruik bij het uitvoeren van onze dagelijkse activiteiten. Van bovenstaande kabels en leidingen bestaan vaak hoofdleidingen door de openbare grond en lopen er diverse huisaansluitingen naar o.a. jouw huis of werk.