Alle uitleg over Wetten & Richtlijnen op één plek. Op ikgagraven.nl vind je uitleg, voorbeelden en tips over alle wetten en richtlijnen op het gebied van kabels, leidingen en grondroeren. Van de CROW, WIBON tot en met Opstalrecht. Ontdek het nu
GOconnectIT
Wat is de CROW 500 publicatie samengevat?
Wat is de CROW 500 publicatie samengevat? De CROW 500 bestaat uit 2 delen, een kennisdeel en een procesdeel. Op deze pagina ontdek je wat het verschil is tussen deze twee delen. Maar belangrijker, wat de publicatie samengevat inhoudt. Door het lezen van dit artikel weet je precies wat de CROW 500 publicatie samengevat inhoudt.
GOconnectIT
Wat is de Richtlijn zorgvuldig graafproces?
Wat is de Richtlijn zorgvuldig graafproces? Dit is de CROW 500! Naast wet WIBON (Wet Informatie-uitwisseling Boven en Ondergrondse netten + Netwerken) die verschillende verplichtingen stelt aan grondroering Nederland zijn er ook diverse richtlijnen. waaronder de CROW 500. Ontdek hier alles over de CROW 500.
GOconnectIT
Wat is de vorstverlet regeling?
Wat is de vorstverlet regeling? Vorstverlet is betaald verlof in de bouw. Vorstverlet is een term dat al jaren bestaat. De term vorstverlet is namelijk ontstaan in het jaar 1947. In het jaar 1977 werd er een grens ingesteld oftewel de temperatuurnorm. In dit artikel vind je alles over de regeling.
GOconnectIT
Wat is calamiteitenmelding?
Een calamiteiten melding is een bijzondere graafmelding. Een calamiteiten melding wordt gedaan als er met spoed (machinaal) gegraven dient te worden bij een noodsituatie. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg van wat een calamiteiten melding inhoudt.
GOconnectIT
Hoe KLIC-melding aanvragen?
Een Klic-melding aanvragen, doe je door een partij uit te kiezen die het gemakkelijkst, snelst en het meest duidelijk gebiedsinformatie verstrekt. De Klic-melding kan digitaal aangevraagd worden bij de Klic App, het Kadaster of een andere partij. Als grondroerder heb je dus verschillende mogelijkheden waar je een Klic-melding kan aanvragen. Aan jou als grondroerder de keuze!
GOconnectIT
Wat is het verschil calamiteiten melding en Klic-melding?
Een calamiteiten melding is een bijzondere graafmelding. Een calamiteiten melding wordt gedaan als er met spoed (machinaal) gegraven dient te worden bij een noodsituatie. Een gewone klic melding ook wel graafmelding wordt gedaan voor regulier werk. In dit artikel leggen wij jou graag de belangrijkste verschillen uit tussen een calamiteiten melding en een KLIC melding.
GOconnectIT
Wat zijn de Klic-melding Kadaster kosten?
Er zijn kosten verbonden aan het doen van een Klic-melding. De Klic-melding Kadaster kosten zijn op dit moment 11,50 euro. Er wordt geen BTW in rekening gebracht door het Kadaster. Vanaf 1 juli 2021 zijn de prijzen aangepast van 15,00 euro naar 13,50 euro en vervolgens verlaagd naar 11,50 euro. Particuliere en zakelijke aanvragers betalen hetzelfde bedrag voor een Kadaster Klic-melding.
GOconnectIT
Wat is eigendom belast met opstal?
Wat houdt het eigendom belast met opstal eigenlijk in? In dit artikel nemen wij jou mee in het recht van opstal. Het stuk grond (de eigendom) is namelijk in sommige situaties belast met een recht van opstal. De grondeigenaar zal dan bij het gebruik van zijn eigendom rekening moeten houden met de (eigendoms)rechten van degene die een recht van opstal heeft verkregen. Die persoon is de opstaller.
GOconnectIT
Waarom Kadaster Klic-melding?
De belangrijkste reden om een Kadaster Klic-melding te doen is om graafschade te voorkomen. Op een Klic-melding zie je waar volgens het Kadaster kabels en leidingen liggen en waarschuw je de betreffende netbeheerders dat je in dit gebied van plan bent machinaal te graven. In dit artikel lees je de uitleg waarom je een KLIC melding moet aanvragen.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren