Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
GOconnectIT
Waar op letten bij handmatig palen in de grond slaan?
Waar moet je op letten bij handmatig palen in de grond slaan? Wanneer je handmatig palen in de grond slaat, kunnen gemakkelijk kabels of leidingen beschadigd raken door de kracht waarmee palen met een hamer worden ingeslagen en het feit dat men niet altijd kan zien wat men in de ondergrond doet. Hetzelfde geldt voor het hanteren van een boorschop of handboor of het plaatsen van een verkeersbord of hekwerk. In dit artikel geven wij jou alle tips om veilig handmatig palen in de grond te slaan.
Vitens
Waar op letten bij graven nabij asbestcementleidingen?
Wanneer je gaat graven nabij asbestcementleidingen, moet je op een aantal zaken letten. Bij het verwijderen van asbestcementleidingen dien je op andere zaken te letten. Die lees je bij dat kennisartikel. Maar hier ontdek je dus alles over et graven nabij asbestcementleidingen.
GOconnectIT
Voor wie is de CROW 500 verplicht?
Voor wie is de CROW 500 verplicht? Binnen de CROW 500 zijn er verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Per rol zijn er ook verplichtingen gedefinieerd. Het is van belang dat deze rolverdeling voor de start van een project inzichtelijk wordt gemaakt. Op deze pagina vind je exact voor wie de CROW 500 geldt.
Vervuilde grond kaart: het belang bij graafwerkzaamheden
Wanneer het gaat om graafwerkzaamheden en bouwprojecten, is het van vitaal belang om rekening te houden met mogelijke verontreiniging in de grond. Het gebruik van de "vervuilde grond kaart" kan een cruciale rol spelen bij het identificeren van risicogebieden en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen. In dit artikel zullen we de rol van de "vervuilde grond kaart" bij graafwerkzaamheden onderzoeken en benadrukken waarom het van essentieel belang is voor elke bouw- en infraprofessional.
Verontreinigde grond graven: uitleg over milieubewust bodemonderzoek en sanering
Bodemverontreiniging is een ernstig probleem dat aandacht vereist. Het graven van verontreinigde grond is een cruciale stap in het proces van bodemonderzoek en -sanering. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat verontreinigde grond is, waarom het een risico vormt, hoe het wordt onderzocht en uiteindelijk wordt gesaneerd.
Verkennend bodemonderzoek: wat is het?
Verkennend bodemonderzoek is een belangrijke fase in het bodemonderzoeksproces dat wordt uitgevoerd om de aard en samenstelling van de bodem in een specifiek gebied te begrijpen. Bij dit onderzoek worden verschillende technieken toegepast om de bodemeigenschappen te bepalen en potentieel verontreinigde gebieden te identificeren. Dit onderzoek is van vitaal belang bij de planning en uitvoering van diverse projecten, zoals bouwprojecten en infrastructuurontwikkeling.
Stedin
Van wie is Stedin?
Het netwerkbedrijf Eneco NetBeheer kreeg een nieuwe naam, Stedin. Op 1 februari 2017 stoot Eneco het netbedrijf Stedin daadwerkelijk af. Het bedrijf is van gemeentes. Je ontdekt hier hoe het precies zit met de regionale Nederlandse netbeheerder Stedin.
Vitens
Tips voor graven nabij leidingen van Vitens
Om veilig te graven nabij leidingen van Vitens, heeft Vitens tips geformuleerd. Zo kun je veilig en efficiënt werken en graafschade voorkomen. In dit artikel ontdek je de verschillende tips die Vitens je graag mee geeft voordat je gaat graven.
Rol van CAD model software in landmeten
Landmeten is door de jaren heen erg veranderd. Eén van de belangrijkste vooruitgangen is de opkomst van CAD-modelsoftware. In dit artikel gaan we dieper in op wat CAD-modelsoftware is, waarom het zo belangrijk is voor landmeten en enkele van de beste beschikbare tools op de markt.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren