Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Vitens
Hoe asbestcementleiding verwijderen?
Hoe asbestcementleiding verwijderen? Een AC waterleidingbuis mag alleen onder het beheer van een waterbedrijf verwijdert worden. Dit moet met veilige manier uitgevoerd worden. Ga dus als particulier zeker niet zelf asbestcementleidingen verwijderen of als aannemer zonder toestemming van het waterbedrijf. Ontdek hier alles over het verwijderen van AC-leidingen.
Vitens
Hoe herken ik asbestcementleiding?
Hoe herken ik asbestcementleiding? Je herkent een asbestcementleiding aan de kleur. De kleur van een asbestcementleiding is grijsachtig. Daarnaast zijn er andere factoren waardoor je herkent of er een asbestcementleiding onder de grond ligt. In dit artikel leer je meer over AC-leidingen.
Vitens
Wanneer mag je waterleidingen van Vitens verleggen?
Wanneer mag je waterleidingen van Vitens verleggen? Het is niet zo maar toegestaan om leidingen van een waterbedrijf zelf te verleggen. De enige manier wanneer je waterleidingen mag verleggen, is na toestemming van het waterbedrijf. Zonder dit te doen kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor jou of andere. Je leest in dit artikel meer waarom openbare waterleidingen moeten blijven liggen, wanneer je deze wel mag verleggen en hoe je jouw eigen waterleiding in huis kunt verleggen.
Vitens
Waarom moeten drinkwaterleidingen van Vitens blijven liggen?
Waarom moeten drinkwaterleidingen van Vitens blijven liggen? Als je een waterleiding weg haalt kan het zijn dat een aantal klanten geen drinkwater meer geleverd krijgt. Waterleidingen zijn eigendom van het waterbedrijf en zijn ingemeten. Alleen het waterbedrijf kan zelf bepalen of waterleidingen gewijzigd mogen worden.
Vitens
Tips voor graven nabij leidingen van Vitens
Om veilig te graven nabij leidingen van Vitens, heeft Vitens tips geformuleerd. Zo kun je veilig en efficiënt werken en graafschade voorkomen. In dit artikel ontdek je de verschillende tips die Vitens je graag mee geeft voordat je gaat graven.
Vitens
Wat is een drinkwaterleiding?
Wat is een drinkwaterleiding? Het is een essentieel onderdeel van de samenleving. Maar ook een veelvoorkomende leiding in de ondergrond. Een drinkwaterleiding is een leiding bedoeld voor drinkwater transport vanaf een pompstation tot aan de klant thuis (tot en met de watermeter). Ontdek alles over drinkwaterleidingen hier.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Is Klic-melding verplicht bij het grondzuigen?
Een Klic-melding wordt vooraf gedaan bij alle graafwerkzaamheden. Tijdens het verrichten van mechanisch grondroeren is dit verplicht. Dus ook bij het grondzuigen! In dit artikel vertellen wij jou meer over de Klic-melding in combinatie met het grondzuigen.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Wanneer ga je grondzuigen?
Wanneer ga je grondzuigen? Of je er mee bekend bent of niet, weet dat mechanisch grondroeren altijd risicovol is. Alleen grondzuigtechniek is in veel gevallen een veilige methode om te ontgraven. In dit artikel vertellen wij jou meer over wanneer je gaat grondzuigen en wanneer niet.
Stichting Belangenorganisatie Grondzuigen
Hoe werkt een grondzuigauto?
Grondzuigen wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van grond rondom kwetsbare structuren, zoals kabels, leidingen en boomwortels. Het is het veilige graven voor zowel mens als natuur. Maar hoe werkt een grondzuigauto eigenlijk, wat voor verschillende type grondzuigauto’s zijn er en wat kun je met een grondzuigauto? In dit artikel vertellen wij jou alles over de werking van een grondzuigauto.

Meer info

Registreer je gratis bij ikgagraven.nl
Registreren