Kom alles te weten over graven. Op het informatieplatform ikgagraven.nl ontdek je alle artikelen die te maken hebben met grondroeren. Van artikelen over wetten- en richtlijnen, kabels en leidingen tot betrokken partijen in de graafketen.
Bodemvervuiling is een probleem dat de kwaliteit van onze bodem en het milieu bedreigt. Het verwijst naar de aanwezigheid van schadelijke stoffen en verontreinigende stoffen in de bodem, die op hun beurt het ecosysteem kunnen aantasten en een bedreiging kunnen vormen voor de volksgezondheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op bodemvervuiling, de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.
Bodemverontreiniging is een ernstig probleem dat aandacht vereist. Het graven van verontreinigde grond is een cruciale stap in het proces van bodemonderzoek en -sanering. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat verontreinigde grond is, waarom het een risico vormt, hoe het wordt onderzocht en uiteindelijk wordt gesaneerd.
Wanneer het gaat om graafwerkzaamheden en bouwprojecten, is het van vitaal belang om rekening te houden met mogelijke verontreiniging in de grond. Het gebruik van de "vervuilde grond kaart" kan een cruciale rol spelen bij het identificeren van risicogebieden en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen. In dit artikel zullen we de rol van de "vervuilde grond kaart" bij graafwerkzaamheden onderzoeken en benadrukken waarom het van essentieel belang is voor elke bouw- en infraprofessional.
Bodemonderzoek is van essentieel belang om inzicht te krijgen in de gezondheid en veiligheid van de bodem. Een bodemkwaliteitskaart biedt waardevolle informatie over de bodemgesteldheid, de aanwezigheid van verontreinigende stoffen en de geschiktheid voor verschillende doeleinden. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van een bodemkwaliteitskaart, de methodologie achter het onderzoek, en waarom het zo belangrijk is voor ons milieu.
Het Besluit bodemkwaliteit (bbk) is een wetgevend besluit in Nederland dat is vastgesteld om de kwaliteit van de bodem te beschermen en te beheren. Het besluit is van kracht sinds 2008 en heeft als doel de bodemkwaliteit te waarborgen bij verschillende activiteiten die van invloed kunnen zijn op de bodem, zoals bouw- en grondwerkzaamheden, baggeren, en bodemsanering.
Bij graafwerkzaamheden mogen we het risico van vervuilde grond niet negeren. Werken met vervuilde grond brengt potentiƫle gevaren met zich mee, zowel voor de gezondheid van de werknemers als voor het milieu. Om deze risico's te minimaliseren en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, is het essentieel om tijdig een inventarisatie van vervuilde grond uit te voeren. In dit blogartikel bespreken we de risico's van vervuilde grond bij graafwerkzaamheden en benadrukken we het belang.
Als je graafwerkzaamheden uitvoert is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke risico's en regels om graafschade te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op wat graafschade is, hoe je het kunt voorkomen en wat te doen als er toch schade optreedt.
Zorgvuldig graafwerk is meer dan alleen grondroeren. Het begint bij de graafopdracht. Die moet goed voorbereid en uitgevoerd worden. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom) houdt daar toezicht op. En daarvoor hanteren we de CROW 500. Ontdek hier meer over de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, CROW500 en Zorgvuldig Graven.
Stedin is netbeheerder. Dus Stedin zorgt voor veilig en continu transport van gas en/of elektriciteit. Stedin is als netbeheerder daarnaast verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding van het energienet, inclusief de aansluitingen daarop. Ontdek hier meer wat Stedin doet.